Crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen

Cryptocurrency, de naam alleen al klinkt geheimzinnig. Het lijkt ook behoorlijk ingewikkeld met terminologie als blockchain, initial coin offerings en pump-and-dump fraude. Dat het fenomeen regelmatig in verband wordt gebracht met illegale zaken en het “dark web” klinkt ook niet bepaald aantrekkelijk voor een eerlijke ondernemer binnen het MKB. Toch moet je de waarde van cryptovaluta zeker niet zomaar aan de kant schuiven, ook voor reguliere bedrijven liggen er zeker mogelijkheden. De crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen kan je hierbij helpen door op een nuchtere en onderbouwde wijze met de ondernemer te kijken waar er kansen voor het oprapen liggen. Wellicht wordt het tijd een eigen account te openen en betalingen te ontvangen, of wellicht is zelf een nieuwe valuta uitbrengen dé manier om de zaak in een nieuwe richting te laten groeien.

Op zoek naar een crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Jan van Besouw voor meer informatie.

Wat kun je met cryptovaluta?

In Nederland is cryptocurrency geen legaal betaalmiddel, het mag wel geruild worden. Dat lijkt sterk op een ‘gedoogbeleid’ waar we heel sterk in zijn. Pootje baden zonder in het diepe te springen dus. Over inkomsten uit deze nieuwe valuta hoeft geen belasting betaald te worden, over het bezit wel. De crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen blijft op de hoogte van de laatste regels en zorgt ervoor dat de onderneming hierdoor niet in de problemen komt. Los van de mogelijke minpunten, waar Jan van Besouw je graag over informeert, zullen we hier alvast enkele voordelen opsommen:

De waarde van het saldo kan flink oplopen afhankelijk van de valuta waarin gehandeld wordt.

Er is meer anonimiteit bij cryptovaluta dan bij reguliere munteenheden het geval is.

Crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen

Jan van Besouw behoort tot het OAMKB netwerk van financieel professionals. Dit zijn zelfstandig opererende fiscalisten, accountants en juristen die werken vanuit dezelfde frisse blik op fiscaliteiten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er een nadruk ligt op online werken, waarbij uiteraard ook veel online betalingen verricht en verwerkt worden. De nationale valuta spelen daarbij nog steeds de voornaamste rol, het kan wel interessant zijn voor een aantal ondernemers om met cryptocurrency te gaan werken. Omdat hierbij andere regels en voorwaarden gepaard gaan, is het van belang om te voldoen aan de juiste regels en binnen de lijntjes te kleuren. Anders kun je in de problemen komen met de fiscus, en daar zit je uiteraard niet op te wachten. De crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen is niet alleen op de hoogte van traditionele betaalmethoden maar kan ook overweg met nieuwe financiële zaken zoals online administratie, decentraal werken en cryptovaluta.

Bepaal of het werken met cryptocurrency past binnen jouw onderneming. Neem contact op met de crypto boekhouder in Utrecht - Maarssen.